Podcastserie professionals in de dementiezorg

Adviseur Kiyomid van der Veer (links op de foto) gaat in gesprek met professionals over de dagelijkse praktijk in de zorg voor mensen met dementie. Wat is hun rol? Wat zijn uitdagingen? En wat is de pracht van hun beroep? De podcast van deze week: huisarts Brenda Ott.

Aflevering 4: Rol van de huisarts bij dementie

Wat is de rol van huisarts en kaderarts ouderengeneeskunde Brenda Ott in de zorg bij dementie? Hoe begeleidt zij mensen met dementie en hun naasten? En hoe verloopt de samenwerking met andere zorgverleners, zoals de casemanager en de thuiszorg? In aflevering 4 van de podcastserie van DvE praat Kiyomid van der Veer met haar. Beluister de podcast!

Aflevering 3: Mantelzorgondersteuning

In aflevering 3 vertelt Heleen Vonk over haar werk als mantelzorgcoördinator bij een welzijnsorganisatie in Amersfoort. Wat houdt haar rol in? Met wie werkt Heleen samen? Welke mantelzorger is haar altijd bijgebleven en waarom? En wat vindt Heleen het mooiste aan haar vak?

Aflevering 2: Samen beslissen

In aflevering 2 praten casemanager Kiek Alkemade en Kiyomid van der Veer over samen beslissen. Hoe doe je dat? Wie heb je daarbij nodig? En wat doe je als de belangen erg uiteenlopen? Kiek: ‘Probeer op dezelfde golflengte te komen, weet wie je ondersteunt en begeleidt, verdiep je in het levensverhaal, want dan kun je het beste advies en tips geven. Als je weet wie degene is tegenover je, dan is het zoveel gemakkelijker om een volgende stap te zetten.’

Aflevering 1: Vertrouwen opbouwen

In de eerste aflevering spreekt DvE-adviseur Kiyomid van der Veer casemanager Kiek Alkemade over haar werk, de mooie kanten van het beroep en de problemen waar zij mee te maken hebben. Onderwerp van deze podcast is vertrouwen. Hoe win je het vertrouwen van cliënten, hun naasten en collega-professionals? Volgens Kiek is vertrouwen de basis van het casemanagement. ‘Je gaat met elkaar soms een jarenlang traject aan, dan is het heel belangrijk dat je van elkaar op aankunt.’

Luisteren op je mobiel

Je kunt de podcast op je mobiel beluisteren door te klikken op de button ‘Luisteren in browser’. Je kunt er ook voor kiezen de app ‘SoundCloud’ te downloaden. De gratis versie van deze app biedt mogelijkheden als podcasts opslaan en afspeellijsten maken.

Suggesties? 

Heb je suggesties voor meer podcasts over dementie? Laat het ons weten en vul hieronder je naam en gegevens in en het onderwerp waarover je meer wilt weten.