Nieuws

Heinz over zijn beginnende dementie: ‘blijf open naar elkaar’

29 augustus 2018 - Heinz (86) vertelt over zijn leven na de diagnose. Met zijn vrouw Nellie sprak hij af: 'we gaan hier samen doorheen'.

lees verder

Zomerserie hoogleraren dementie

17 augustus 2018 - Robbert Huijsman interviewt hoogleraren dementie. Ontstaat er een gezamenlijk beeld over de toekomst van dementiezorg?

lees verder

Oproep: meerjarenplannen en acties

9 augustus 2018 - Heeft jouw netwerk een meerjarenplan dementie ingediend? Deel hem met Dementiezorg voor Elkaar, wij willen hem graag analyseren.

lees verder

Klem in de ‘culturele mix’

31 juli 2018 - Wat is goed om te weten over zonen en dochters van migranten met dementie? Jennifer van den Broeke, adviseur van Pharos en Dementiezorg voor Elkaar, geeft tips.

lees verder

Vervolg actieplan casemanagement dementie

26 juli 2018 - Minister Hugo de Jonge heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over het actieplan casemanagement bij dementie en de vervolgacties.

lees verder

Wandelgroep voor mensen met dementie

15 juli 2018 - Huisarts Nicole Rockx liep met een vriendin met dementie de Nijmeegse Vierdaagse en begon een wandelgroep.

lees verder

Robbert Huijsman: ‘faciliteer samenwerking voor effectieve dementiezorg’

11 juli 2018 - De programmaleider van Dementiezorg voor Elkaar geeft 7 tips voor effectieve dementiezorg en roept bestuurders en beleidsmakers op om samenwerking te faciliteren.

lees verder

Cliëntenreis van mensen met dementie

24 juni 2018 - Netwerk Dementie Noord-Holland-Noord maakte een cliëntenreis dementie om invulling te geven aan hun meerjarenplan.

lees verder

Wegwijzer voor zorgnetwerken ouderen

13 juni 2018 - In 8 stappen naar zorgnetwerk voor kwetsbare ouderen. Download de wegwijzer van OCE Nijmegen en DementieNet.

lees verder

Knelpunteninventarisatie dementiezorg

4 juni 2018 - Hoe is de dementiezorg in jouw regio geregeld? Gebruik de knelpunteninventarisatie om in gesprek te gaan over verbeterpunten in jouw regio.

lees verder