Nieuws

Zo vind je casemanagers dementie

19 januari 2020 - Mantelzorgers weten maar in 30% van de gevallen een casemanager dementie te vinden. Met ondersteuning van een casemanager dementie kan iemand langer meedoen, blijven mensen met dementie actiever en gaan zij later naar het verpleeghuis. Casemanagers dementie zijn er ook voor de naasten van iemand met dementie is en ze helpen om te gaan met […]

lees verder

Meppel dementievriendelijk: obstakels en uitdagingen

17 januari 2020 - Mariska Bloemberg van de gemeente Meppel: 'het is van belang om samen op te trekken en dezelfde taal te spreken.'

lees verder

Regio-aanpak in Zoetermeer: inspiratie en nieuwe ideeën

13 december 2019 - Riet Middelhoek, ketenregisseur dementie in de regio Zoetermeer over samenwerken en afstemmen bij complexe cliëntsituaties.

lees verder

‘Iedereen ziet dat er knelpunten zijn’

13 december 2019 - Dementiezorg zonder schotten: lees hoe de gemeenten Noordelijke Maasvallei en Breda zoeken naar oplossingen voor knelpunten en dilemma's rond casemanagement dementie.

lees verder

‘De zorgstandaard is een praktisch hulpmiddel’

11 december 2019 - Netwerk Dementie Haaglanden is bezig met de proefimplementatie van de Zorgstandaard Dementie, programmaleider Mandy Los deelt haar ervaringen.

lees verder

Dementie op de agenda van gemeenten

11 december 2019 - Dementiezorg voor Elkaar ontwikkelt een nieuw, praktisch hulpmiddel voor gemeenten waarmee zij hun beleid rond dementie kunnen vormgeven.

lees verder

Het verhaal van tante Corrie (inspiratieflits 4)

9 december 2019 - Tante Corrie: door een cliënt zo aan te spreken kun je haar bereiken. Maar verzorgenden vinden dat maar lastig. Hoe ga je hiermee om? Doe de opdracht!

lees verder

De tip van Gerben (inspiratieflits 3)

2 december 2019 - We weten hoe we het beste met mensen met dementie kunnen communiceren, maar in de waan van de dag vergeten we dat nog wel eens. Casemanager Gerben geeft een tip, die je deze week kunt toepassen.

lees verder

Het verhaal van Jan (inspiratieflits 2)

25 november 2019 - Jan heeft al 50 jaar zijn rijbewijs, maar ook Alzheimer. Zijn vrouw vindt dat hij moet kunnen blijven autorijden, zijn zoon vindt het onverantwoord. Hoe ga je hiermee om?

lees verder

Het verhaal van Els (inspiratieflits 1)

18 november 2019 - Het overkomt mensen met dementie regelmatig dat zij niet betrokken worden bij een beslissing over hun leven. Met de inspiratieflitsen ‘Beslis Samen’ kun je daar iets aan doen. Doe je mee?

lees verder