Nieuws

Waar let je op tijdens de niet-pluisfase?

13 november 2019 - Op 30 oktober vond de bijeenkomt ‘Kenmerken en signaleren van de niet-pluisfase van dementie’ plaats. Op de bijeenkomst boden we een inkijkje in de nieuwe Zorgstandaard en was er aandacht voor groepen mensen met dementie die nog te vaak over het hoofd worden gezien.  ‘De Zorgstandaard is een richtinggevend document voor goede dementiezorg,’ vertelt Hans […]

lees verder

Vraaggericht werken met migrantenouderen met dementie

23 oktober 2019 - Hoe herken je als zorgprofessionals de (juiste) zorgvraag bij migrantenouderen met dementie? Pharos ontwikkelde hiervoor een infosheet.

lees verder

Meer podcasts over dementie

18 oktober 2019 - Ben jij een liefhebber van podcasts? Luister naar de podcasts over Saziye en haar dochter en het Alzheimer Podcast Project.

lees verder

Wie is wie bij dementie

14 oktober 2019 - Zie in één oogopslag wie betrokken zijn bij de cliënt met dementie.

lees verder

Proefimplementatie herziene Zorgstandaard Dementie van start

2 oktober 2019 - Vijf regionale dementienetwerken starten binnenkort met de proefimplementatie van de herziene Zorgstandaard Dementie.

lees verder

6 aanbevelingen voor Kopgroepen dementie

27 september 2019 - Wat is er nodig voor een succesvolle toekomst van de Kopgroepen (behandelgroepen) voor mensen met beginnende dementie? Lees de 6 aanbevelingen.

lees verder

Samen bewegen? Blijf verbonden!

27 september 2019 - Hoe blijf je verbonden met iemand met dementie? Door samen letterlijk in beweging te komen. Hoe? Lees het blog van Karlijn Kwint, programmaleider Dementiezorg voor Elkaar.

lees verder

Dementiemonitor geeft inzicht in dementiebeleid gemeenten

13 september 2019 - Anneke Wienema van dementienetwerk Noord-Holland Noord vertelt over het effect van De Dementiemonitor.

lees verder

Village Deal op Goeree-Overflakkee

30 augustus 2019 - Goeree-Overflakkee pioniert met passie om integrale dementiezorg te realiseren. Lees het interview met beleidsadviseur Josette van Loon.

lees verder

Podcasts over casemanagement dementie

16 augustus 2019 - Adviseur Kiyomid van der Veer in gesprek met casemanager Kiek Alkemade over het vak, vertrouwen opbouwen en samen beslissen.

lees verder