Actueel

Bijeenkomsten

Leerbijeenkomst leven met dementie

7 oktober 2020 - Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je ondersteuning en zorg kunt bieden in het leven met dementie.

lees verder
 

Nieuws

Nieuw: toolbox samen beslissen

30 juli 2020 - Toolbox met tips en materialen voor het proces van samen beslissen met mensen met dementie en hun naasten.

lees verder

Overzicht informatiemateriaal dementie voor laaggeletterden

22 juli 2020 - Inventarisatie van informatiemateriaal over dementie voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden en laaggeletterden. In kaart is ook gebracht waaraan dat materiaal moet voldoen en hoe zorgprofessionals en casemanagers laaggeletterdheid kunnen herkennen en daar goed op kunnen inspelen.

lees verder

Gemeentelijk dementiebeleid in 5 citaten 

7 juli 2020 - Dementiezorg voor Elkaar ontwikkelt een Beleidshulp Dementie voor gemeenten, samen met gemeenten en partijen uit het dementieveld. Vijf voorbeelden.

lees verder

Dagbesteding dementie in tijden van corona

1 juli 2020 - Dagbesteding in tijden van corona: hoe zorg je als professional in zorg en welzijn dat aan de wensen van de cliënt tegemoet kan worden gekomen, hoe houd je distantie en nabijheid in balans en hoe krijgt daginvulling concreet vorm?

lees verder

Factsheets langdurige zorg en ziekenhuisopnamen bij mensen met dementie

8 juni 2020 - Op basis van de gegevens uit het Gegevens uit het Register Dementiezorg en Ondersteuning over langdurige zorg en ziekenhuisopnamen bij mensen met dementie.

lees verder

Vragenlijst en webinar dagbesteding dementie. Doe mee!

29 mei 2020 - Oproep mee te doen aan vragenlijst en webinar over dagbesteding dementie in en na tijden van corona.

lees verder

‘Iedere persoon met dementie is uniek’

20 mei 2020 - Verslag van de bijeenkomst over de diagnosefase die Dementiezorg voor Elkaar hield op 7 mei 2020.

lees verder

Samen beslissen in tijden van corona

13 mei 2020 - Juist in coronatijd is het belangrijk om samen te beslissen met mensen met dementie en hun naasten. Dementiezorg voor Elkaar maakte een overzicht hoe je dat kunt doen.

lees verder

Drentse dementiezorg en ondersteuning in beeld met Register

30 april 2020 - Het Register Dementiezorg en Ondersteuning geeft inzicht in zorg en ondersteuning voor mensen met dementie. Els van der Veen van het Netwerk Dementie Drenthe deelt haar ervaringen.

lees verder

Zorgstandaard Dementie in en na coronatijd

29 april 2020 - Júist in coronatijd is de Zorgstandaard Dementie belangrijk, vindt specialist ouderengeneeskunde Amnon Weinberg. Hij vertegenwoordigde Verenso bij de totstandkoming van de nieuwe standaard.

lees verder