Actueel

Nieuws

Zoek het uit-festival dementie: verslag van de dag

30 november 2021 - Verslag van de dag van het digitale Zoek het uit-festival dementie op 17 november 2021.

lees verder

Register wint Computable Award

4 november 2021 - Het Register Dementiezorg en Ondersteuning, opgezet vanuit het programma Dementiezorg voor Elkaar, heeft de Computable Award 2021 gewonnen in de categorie partnerproject voor de beste ICT-samenwerking. Computable reikt jaarlijks onderscheidingen uit aan projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en/of omvangrijk zijn, of opvallend presteren. Een vakjury en het publiek bepalen samen wie de winnaars zijn. Het  […]

lees verder

Nieuwe kennisbijeenkomsten Dementiezorg voor Elkaar

5 augustus 2021 - Dementiezorg voor Elkaar blijft ook in 2e helft 2021 kennis verspreiden. De nadruk ligt op de Zorgstandaard Dementie 2020 met bijbehorende kennisdossiers.

lees verder

Special: stervensfase en nazorg

8 juli 2021 - In een speciale editie van de nieuwsbrief besteedt Dementiezorg voor Elkaar aandacht aan de stervensfase en nazorg. 

lees verder

Zo bouw je aan een dementienetwerk

25 mei 2021 - Samenwerking in dementienetwerken is essentieel voor integrale dementiezorg en ondersteuning. Maar hoe maak en hou je zo’n netwerk succesvol? Hoe betrek je organisaties? Welke rollen vervullen netwerkcoördinatoren? Om antwoord te geven op onder andere die vragen, stelde Dementiezorg voor Elkaar de handreiking samen Zo bouw je aan een dementienetwerk, gebaseerd op ervaringen uit adviestrajecten in […]

lees verder

Aan de slag met schottenvrije dementiezorg

29 maart 2021 - Praktisch stappenplan om de hinder van de 3 wetten voor dementiezorg en ondersteuning te verminderen.

lees verder

Kennisbijeenkomsten Zorgstandaard Dementie

4 maart 2021 - Overzicht van kennisbijeenkomsten over de Zorgstandaard Dementie. Adviseurs van Dementiezorg voor Elkaar, experts en mensen uit de praktijk lichten toe hoe je aan de slag kunt met een aspect uit de Zorgstandaard Dementie. 

lees verder

8 handvatten voor dementiezorg op jonge leeftijd

1 maart 2021 - Publicatie met concrete handvatten voor bestuurders en managers van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, verzekeraars, zorgkantoren en netwerkcoördinatoren om goede zorg te realiseren voor jonge mensen met dementie.

lees verder

Zo implementeer je de Zorgstandaard Dementie 2020

8 februari 2021 - Aan de slag: 9 adviezen Dementienetwerken die de Zorgstandaard Dementie willen implementeren in de regio, kunnen nu daarmee aan de slag. Dementiezorg voor Elkaar heeft 5 dementienetwerken begeleid bij een proefimplementatie. Hun ervaringen zijn met kennis uit de literatuur verwerkt in 9 adviezen. De 9 adviezen volgen de PDCA-cyclus (Plan Do Check en Act) en […]

lees verder

Migranten met dementie: concrete handvatten

25 januari 2021 - Concrete handvatten en voorbeelden voor onder meer bestuurders, managers en gemeenten hoe om te gaan met migranten met dementie.

lees verder