Workshop Niet-pluis fase: hoe herken je beginnende dementie?

5 juni 2019
9.30 - 16.30 uur
Reehorst, Ede
Inschrijven

Dementiezorg voor Elkaar verzorgt op 5 juni tijdens Hét Dementie Congres de workshop ‘Niet-pluis fase: hoe herken je beginnende dementie?’

Voorafgaand aan de diagnose dementie maken mensen zich vaak zorgen over veranderingen bij zichzelf of bij hun naaste. In deze periode speelt vooral het niet-pluis-gevoel: er klopt iets niet maar ze kunnen of willen daar nog niet hun vinger op leggen.

Goede dementievoorlichting

Begrijpelijke informatie is dan van essentieel belang. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen goed geïnformeerd zijn over de (beginnende) kenmerken van de ziekte en het aanbod? Gelukkig hoef je niet alles zelf te bedenken. Er is al veel bekend. Kom naar deze workshop en leer alles over goede dementievoorlichting, wat daarbij van belang is en welke middelen je daarbij kunnen helpen.

Tips en middelen

Esther Tetteroo - workshop niet-pluis fase
Esther Tetteroo

Esther Tetteroo, specialist dementie en ouderenzorg, casemanager dementie en adviseur voor ‘Dementiezorg voor Elkaar’ geeft de workshop op 5 juni. Naast het aanscherpen van de vaardigheden voor het herkennen van dementie, besteedt zij aandacht aan tips en middelen die je kunt gebruiken bij het geven van goede voorlichting over beginnende dementie.

Wat leer je in deze sessie?

  • Hoe herken je beginnende dementie? Welke informatie geef je wanneer en aan wie?
  • Hoe zorg je ervoor dat deze informatie cultuursensitief is?
  • Hoe zorg je ervoor dat de informatie passend is voor de verschillende doelgroepen: persoon met dementie zelf en diens mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

Meer informatie over Hét Dementie Congres en aanmelden