Symposium ‘Leven met Dementie met Lewy Bodies’

2 november 2017
Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, Amsterdam

Op donderdag 2 november 2017 organiseert het VUmc Alzheimercentrum een het eerste landelijke symposium ‘(over)leven met dementie met Lewy bodies (DLB)’.

DLB is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie. Toch is er weinig bekendheid met deze ziekte. Met dit symposium wil het VUmc Alzheimercentrum meer inzicht geven in DLB en alles wat er bij komt kijken. Met aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling.

Een aantal ervaren professionals gaat in op specifieke aspecten rondom het thema zorg. Ook vertellen onderzoekers van het VUmc Alzheimercentrum en ErasmusMC over wetenschappelijke ontwikkelingen bij DLB. Het symposium bevat lezingen en interactieve sessies.

Praktische informatie

  • Voor wie: voor patiënten en professionals. Dit symposium is bedoeld voor mensen met DLB, hun mantelzorgers en/of familie, verpleegkundigen in de thuiszorg, casemanagers dementie, verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in verpleeghuizen en overige belangstellenden. Voor verpleegkundigen wordt accreditatiepunten aangevraagd bij V&VN .
  • Wanneer: donderdag 2 november 2017.
  • Waar: Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, 1083 AD, Amsterdam. Deze locatie is eenvoudig te bereiken met eigen vervoer en het openbaar vervoer.

Informatie over aanmelden volgt. Heb je vragen? Neem dan contact op via evenementen-alzheimercentrum@vumc.nl.