Vraag van de maand: casemanagement

Over casemanagement is veel te doen. Er zijn veel verschillen in de omstandigheden en uitvoering van deze rol. Dat bleek ook weer uit de focusgroep, waar Dementiezorg voor Elkaar-adviseur Jennifer van den Broeke deze week een blog over schreef: ‘In gesprek met casemanagers dementie’.

Over casemanagement dementie diende het samenwerkingsverband ‘Zorgtrajectbegeleiders en casemanagers regio Nijmegen’ de volgende ondersteuningsvraag in:  Hoe realiseren we eenduidig casemanagement in de regio?  Hoe waarborgen we de continuïteit van zorg van de niet-pluis-fase tot opname en uiteindelijk overlijden? De ambitie van de aanvragers formuleerden zij zo: ‘In de regio Nijmegen casemanagement voor dementie op een eenduidige manier organiseren. Hiertoe hebben verschillende organisaties uit onze regio gezamenlijk een notitie opgesteld. Nu staan we voor de vertaalslag naar de praktijk.’

Dementiezorg voor Elkaar ontwikkelde en verzamelde deze nieuwsberichten, kennisproducten, praktijkvoorbeelden en blog over casemanagement dementie:

Kennisproducten en praktijkvoorbeelden:

Vraag ook gratis ondersteuning aan!

Werk jij in een samenwerkingsverband en loop je tegen knelpunten aan die jullie belemmeren bij het bieden van integrale en persoonsgerichte zorg en ondersteuning? Wij kunnen je helpen.

Vraag gratis ondersteuning aan