Een vast aanspeekpunt

Mensen met dementie en hun naasten vinden het prettig om één aanspreekpunt te hebben. Vaak is dat de casemanager. Hoe kan hij of zij helpen bij het opzetten van het persoonlijk zorgleefplan, het beantwoorden van vragen en het coördineren van zorg en ondersteuning?


Binnenkort vind je ook voor dit thema tools, kennis en praktijkvoorbeelden die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je wilt delen? Laat het ons weten.

  • Tools (2)
  • Berichten (3)

Tools (2)

Hier verzamelen we tijdens het programma tools die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Mis je een instrument? Laat het ons weten.

Evaluatieformulier Casemanagement

Is het casemanagement volgens verwachting verlopen? Hadden bepaalde dingen anders gekund? Dit evaluatieformulier helpt je om zicht te krijgen in het casemanagement in jouw regio.

lees meer

Formulier aanvraag casemanagement dementie

Met dit aanvraagformulier zie je welke gegevens een casemanager minimaal nodig heeft om te kunnen starten en welke gegevens handig zijn om vast te leggen met het oog op het verdere ondersteuningstraject.

lees meer

Berichten (3)

Podcasts over casemanagement dementie

Adviseur Kiyomid van der Veer in gesprek met casemanager Kiek Alkemade over het vak, vertrouwen opbouwen en samen beslissen.

lees meer

Handige formulieren voor casemanagement

Download de formulieren voor het aanvragen van casemanagement en de evaluatie.

lees meer

Meppel dementievriendelijk: obstakels en uitdagingen

Mariska Bloemberg van de gemeente Meppel: 'het is van belang om samen op te trekken en dezelfde taal te spreken.'

lees meer