Mantelzorgondersteuning en respijtzorg

Mantelzorgers houden het langer vol als zij ook ondersteund worden en af en toe gebruik kunnen maken van respijtzorg. Een zorgprofessional of sociaal werker met kennis van zaken en aandacht voor hun ingewikkelde situatie kan veel betekenen. Welke tips, adviezen en hulpmiddelen kunnen zij aanreiken?
  • Tools (2)
  • Praktijkvoorbeelden (2)
  • Berichten (3)

Tools (2)

Hier verzamelen we tijdens het programma tools die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Mis je een instrument? Laat het ons weten.

Infographic respijtzorg

Bekijk de infographic over inzet van respijtzorg.

lees meer

Toolkit herkenning en ondersteuning mantelzorg

Gebruik de toolkit mantelzorg om te herkennen wie mantelzorgers zijn, of zij ondersteuning nodig hebben en waar deze ondersteuning te vinden is.

lees meer

Praktijkvoorbeelden (2)

Hier verzamelen we praktijkverhalen over persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun omgeving. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je wilt delen? Laat het ons weten.

Ervaringen mantelzorgers

Lees hoe mantelzorgers de zorg bij dementie ervaren.

lees meer

Samenwerkingsovereenkomst respijtzorg

Lees over het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst van respijtzorg op Mezzo.

lees meer

Berichten (3)

Dementievriendelijk Brabant - deel 1: levensbrede aanpak

Programmamanager Dementievriendelijk Brabant Wies Arts vertelt hoe zij het lokale samenspel stimuleren op weg naar een dementievriendelijke samenleving.

lees meer

Podcasts over casemanagement dementie

Adviseur Kiyomid van der Veer in gesprek met casemanager Kiek Alkemade over het vak, vertrouwen opbouwen en samen beslissen.

lees meer

Samen bewegen? Blijf verbonden!

Hoe blijf je verbonden met iemand met dementie? Door samen letterlijk in beweging te komen. Hoe? Lees het blog van Karlijn Kwint, programmaleider Dementiezorg voor Elkaar.

lees meer