Vroegsignalering

Hoe vroeger signalen van dementie herkend worden, hoe beter je de zorg kunt laten aansluiten. Welke vaardigheden en hulpmiddelen zijn behulpzaam bij het herkennen van dementie?
  • Tools (4)
  • Praktijkvoorbeelden (1)
  • Berichten (1)

Tools (4)

Hier verzamelen we tijdens het programma tools die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Mis je een instrument? Laat het ons weten.

Meetinstrumenten voor huisartsen

Bekijk hier verschillende meetinstrumenten voor huisartsen die horen bij de NHG-Standaard Dementie.

lees meer

SignaLeren: online test voor herkennen dementie

Doe de test: 'SignaLeren' is een online test met filmpjes en vragen in het Turks, Marokkaans-Arabisch, Berbers en Nederlands over de meest voorkomende signalen van dementie.

lees meer

Flyer over vroege diagnose bij dementie op jonge leeftijd

Informatie voor huisartsen en verwijzers over dementie op jonge leeftijd . Dit  manifesteert zich anders dan op oudere leeftijd, daarom is het lastiger om de diagnose te stellen. Deze publicatie geeft informatie over het belang van vroege diagnose, de meest voorkomende (hersen)ziekten bij dementie op jonge leeftijd, de complexe problematiek en de impact van dementie op jonge leeftijd.

lees meer

Filmpje 10 signalen van dementie

Bekijk het filmpje met 10 signalen van dementie op Zorg voor Beter.

lees meer

Praktijkvoorbeelden (1)

Hier verzamelen we praktijkverhalen over persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun omgeving. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je wilt delen? Laat het ons weten.

Video: de kracht van samenwerking

Goed voorbeeld: multidisciplinaire samenwerking in Bunschoten-Spakenburg rondom dementiezorg. Bekijk de video!

lees meer

Berichten (1)

Waar let je op tijdens de niet-pluisfase?

Tijdens de bijeenkomt ‘Kenmerken en signaleren van de niet-pluisfase’ kregen deelnemers een inkijkje in de nieuwe Zorgstandaard en was er aandacht voor groepen mensen met dementie die nog te vaak over het hoofd worden gezien.

lees meer