Op de juiste manier doorverwijzen

De diagnose wordt nog vaak door zorgverleners uit de tweede lijn gesteld, ook al vindt de inspectie het beter dat de huisarts dit doet. Alleen in complexe gevallen verwijst hij door naar de tweede lijn. Hoe maak je daar als huisarts een goede inschatting van?
  • Tools (2)
  • Praktijkvoorbeelden (1)
  • Berichten (1)

Tools (2)

Hier verzamelen we tijdens het programma tools die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Mis je een instrument? Laat het ons weten.

Flyer over vroege diagnose bij dementie op jonge leeftijd

Informatie voor huisartsen en verwijzers over dementie op jonge leeftijd . Dit  manifesteert zich anders dan op oudere leeftijd, daarom is het lastiger om de diagnose te stellen. Deze publicatie geeft informatie over het belang van vroege diagnose, de meest voorkomende (hersen)ziekten bij dementie op jonge leeftijd, de complexe problematiek en de impact van dementie op jonge leeftijd.

lees meer

Richtlijn diagnose en doorverwijzing dementie

Lees de NHG richtlijnen bij het diagnosticeren en doorverwijzen bij dementie.

lees meer

Praktijkvoorbeelden (1)

Hier verzamelen we praktijkverhalen over persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun omgeving. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je wilt delen? Laat het ons weten.

Stroomschema (vroeg)signalering

Bekijk een stroomschema van (vroeg) signalering, diagnostiek en verwijzing dementie.

lees meer

Berichten (1)

Een kijkje in het Odensehuis van Drachten

Wat zijn de ervaringen met het Odensehuis? DvE sprak met twee initiatiefnemers. Bekijk ook de cliëntreis dementie!

lees meer