De diagnose stellen

De huisarts heeft hierin een belangrijke rol. Hoe zorg je voor een vlotte diagnose die adequaat én niet te belastend is? Wat kan de persoon met dementie nog zelf en waar lopen hij en zijn omgeving tegenaan? Welke kennis, vaardigheden en hulpmiddelen kun je gebruiken?
  • Tools (2)
  • Praktijkvoorbeelden (1)
  • Kennis (1)

Tools (2)

Hier verzamelen we tijdens het programma tools die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Mis je een instrument? Laat het ons weten.

Cross Culturele Dementietest (CCD)

Gebruik de Cross Culturele Dementietest (CCD) voor diagnostisering van migrantenouderen. Ontwikkeld door het Slotervaart Ziekenhuis Amsterdam in samenwerking met het AMC en de UvA.

naar website

Meetinstrumenten NHG-Standaard Dementie

Gebruik deze meetinstrumenten bij de NHG-Standaard Dementie.

naar website

Praktijkvoorbeelden (1)

Hier verzamelen we praktijkverhalen over persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun omgeving. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je wilt delen? Laat het ons weten.

Ervaringen diagnosetraject

Bekijk de ervaringen van personen met dementie in het diagnosetraject.

naar website

Kennis (1)

Hier verzamelen we tijdens het programma artikelen en andere kennis die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Heb je suggesties voor toevoegingen? Laat het ons weten.

Samenvatting NHG-standaard diagnostiek

Lees de samenvatting van de NHG-standaard voor diagnostiek.

naar website