Sociaal netwerk en mantelzorg

Familie, vrienden en bekenden zijn een belangrijk onderdeel van ons leven. Ook, of misschien wel juist bij mensen met dementie. Vertrouwde gezichten bieden houvast en troost in een wereld die steeds onbegrijpelijker wordt. Mantelzorgers zijn partners in de zorg en ondersteuning. Hoe breng je dat netwerk in kaart? Hoe betrek je mensen op een goede manier bij de zorg en ondersteuning? Hoe voorkom je overbelasting van mantelzorgers?
  • Tools (3)
  • Kennis (3)

Tools (3)

Hier verzamelen we tijdens het programma tools die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Mis je een instrument? Laat het ons weten.

Deskundigheidsbevordering mantelzorgers en vrijwilligers

Trainingen, cursussen en interventies ontwikkeld voor mantelzorgers en vrijwilligers, zoals een online cursus omgaan met dementie en de dementia support app.

lees meer

Verdiepingsmodule partner begeleiden

Download de verdiepingsmodule 'Beginnende dementie: begeleiding van de partner' (pdf) om de partner van uw cliënt beter te begeleiden, speciaal voor huisartsen. 

lees meer

Aan de slag met sociale netwerken

De 44 bekendste methodieken om aan de slag te gaan met het sociaal netwerk op een rij.

lees meer

Kennis (3)

Hier verzamelen we tijdens het programma artikelen en andere kennis die je helpen persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun omgeving. Heb je suggesties voor toevoegingen? Laat het ons weten.

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Zesde editie van de Dementiemonitor Mantelzorg, een tweejaarlijks landelijk onderzoek van Alzheimer Nederland en het Nivel.

lees meer

Tips voor samenwerking sociaal wijkteam en mantelzorgers

Bekijk deze 6 tips voor de samenwerking tussen het sociaal wijkteam en mantelzorgers.

lees meer

Samenwerking zorgprofessionals en mantelzorgers

Bekijk deze website over de samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers.

lees meer