Praktijk

Blog: Overeenkomst tussen dementienetwerk en casemanagement dementie

Gerben Jansen, DvE-adviseur en casemanager blogt over de integrale aanpak van casemanagement en netwerkzorg.

lees meer

Video: de kracht van samenwerking

Goed voorbeeld: multidisciplinaire samenwerking in Bunschoten-Spakenburg rondom dementiezorg. Bekijk de video!

lees meer

FTD: ‘De koelkast lag vol kaas, terwijl ze de koffie elke keer vergat’

Adri (63) heeft een erfelijke vorm van Fronto Temporale Dementie (FTD). DvE sprak met haar partner Cor over het verloop van de ziekte.

lees meer

PCA: ‘Lezen en schrijven lukt niet meer, maar lopen kan ik goed’

Wil (61) heeft Posterieure Corticale Atrofie (PCA), een onbekende vorm van dementie. Ze vertelt aan DvE over haar ziekte en de gevolgen.

lees meer

‘Kees ze hebben jou daar nodig’

‘Alles gaat goed, er is niets aan de hand,’ zegt Kees. Hij heeft vasculaire dementie, maar ervaart dat zelf niet zo. Hij vindt dat zijn vrouw Karin altijd zo overdrijft. Voor Karin valt het zwaar om continu met een man met dementie te leven. Ze heeft bij hun casemanager aangegeven dat ze wat ruimte voor […]

lees meer

Maak kennis met de familie Demir

Hoe om te gaan met dementie bij migranten en te communiceren met een patiënt en diens familie met een andere culturele achtergrond. Maak kennis met de familie Demir. En ontdek wat huisarts Betty doet om te achterhalen wat er aan de hand is.

lees meer

Robot Tessa

Lees de ervaringen van welzijnsorganisatie 'Sterker sociaal werk' die robot Tessa uitprobeerde bij mensen met beginnende dementie.

lees meer

Meerjarenplan Netwerk dementie 2019 en verder

Bekijk de presentatie die op 2 november gegeven werd op de themabijeenkomst 'Meerjarenplan dementie 2019 en verder' van Dementiezorg voor elkaar.

lees meer

Woon- zorgvorm van Badeloch

Bekijk de nieuwe woon- zorgvorm van Badeloch waar ouderen met dementie samen kunnen blijven wonen met hun partner, waarbij mantelzorgers ook ondersteund worden.

lees meer

Zorgpaden Dementie Midden-Brabant

Dit zorgpad uit Midden-Brabant, waarin verschillende rollen beschreven staan ten behoeve van de diagnose, kan inspiratie bieden voor zorgpaden in andere regio's.

lees meer