Podcasts casemanagement

Kiyomid van der Veer, adviseur van Dementiezorg voor Elkaar (rechts op de foto), in gesprek met Kiek Alkemade, casemanager dementie. De podcasts geven een goed beeld van het werk van  een casemanager dementie en van de problemen waar zij mee te maken hebben. Je krijgt ook tips: ‘Doe wat je zegt en beloof alleen wat je kunt waarmaken. En vier de kleine stapjes’.

Aflevering 1: Vertrouwen opbouwen

Hoe win je het vertrouwen van cliënten, hun naasten en collega-professionals? ‘Vertrouwen is de basis van de start van het casemanagement. Je gaat met elkaar soms een jarenlang traject aan, dan is het heel belangrijk dat je van elkaar op aankunt.

Aflevering 2: Samen beslissen

Hoe doe je dat, wie heb je daarbij nodig en wat doe je als de belangen erg uiteenlopen. ‘Probeer op dezelfde golflengte te komen, weet wie je ondersteunt en begeleidt, verdiep je in het levensverhaal, want dan kun je het beste advies en tips geven. Als je weet wie degene is tegenover je, dan is het zoveel gemakkelijker om een volgende stap te zetten.’

Luisteren op je mobiel

Je kunt de podcast op je mobiel beluisteren door te klikken op de button ‘Luisteren in browser’. Je kunt er ook voor kiezen de app ‘SoundCloud’ te downloaden. De gratis versie van deze app biedt mogelijkheden als podcasts opslaan en afspeellijsten maken.

Suggesties? 

Heb je suggesties voor meer podcasts over dementie? Laat het ons weten en vul hieronder je naam en gegevens in en het onderwerp waarover je meer wilt weten.