Zo prioriteer je aanbevelingen en indicatoren Zorgstandaard Dementie

30 september 2021
15.00 - 17.00 uur
Digitaal
Inschrijven

Prioriteit aanbrengen in alle aanbevelingen en indicatoren in de Zorgstandaard Dementie.  Voor en met jouw dementienetwerk. Hoe pak je dat aan? Maak actief kennis met een zelfscan en een interactieve werkwijze. Na presentatie met praktijkervaringen ga je zelf en met elkaar aan de slag met de zelfscan. Deze bijeenkomst is bedoeld voor netwerkcoördinatoren en iedereen die zich bezighoudt met het prioriteren van aanbevelingen en indicatoren van de Zorgstandaard Dementie. 

Een goed begin …

De Zorgstandaard Dementie biedt een keur aan mogelijkheden, aanbevelingen en indicatoren om de implementatie daarvan in jouw dementienetwerk op te pakken. Maar welke aanbeveling volg je eerst op en welke daarna? Om de implementatie van de Zorgstandaard Dementie werkbaar te maken is het nuttig en nodig om daar eerst met elkaar prioriteiten in aan te brengen. Een goed begin is … het halve werk!

Verdiept inzicht

In deze kennisbijeenkomst maak je  – na een inleidende presentatie en praktijkervaringen uit twee dementienetwerken –  (inter)actief kennis met een werkwijze waarbij je met hulp van een zelfscan met elkaar prioriteiten aanbrengt. Na deze bijeenkomst hebt je een verdiept inzicht in de betekenis van een zelfscan bij de implementatie van Zorgstandaard Dementie. Je hebt kennis gemaakt met een beproefde werkwijze waarmee je in jouw dementienetwerk met elkaar de prioritering van de aanbevelingen en indicatoren van de Zorgstandaard Dementie kunt aangaan.

Programma

15.00  uur

Welkom en toelichting op het programma

15.10  uur

Het idee: de zelfscan, een instrument voor implementatie van de Zorgstandaard Dementie. Presentatie: kader en inleiding over de zelfscan Zorgstandaard Dementie bij implementatie

15.15  uur

De proef / de eerste ervaringen met de zelfscan Zorgstandaard Dementie

  • Kort gesprek met coördinatoren van twee dementienetwerken die als proefimplementatieregio ervaring hebben met de zelfscan in het implementatietraject.
  • Wat waren hun ambities, en wat zijn de ervaringen? Wat bleek een voordeel, wat was juist lastig of verrassend?
  • Ruimte voor jouw vragen aan de proefregio’s
15.30 uur

Aan de slag in de werksessies: Actieve kennismaking met de zelfscan Zorgstandaard Dementie

  • Je volgt de werksessie van je keuze
    • Gebruik van de zelfscan bij het prioriteren van indicatoren ZSD
    • Gebruik van de zelfscan bij het prioriteren van aanbevelingen ZSD
  • Wat heb je ontdekt en neem je mee?
16.30 uur

Plenair: De ontdekkingen en inzichten

  • Interactieve reflectie op ervaringen met tips en tops
  • Zie jij kansen voor jouw dementienetwerk om deze werkwijze te hanteren
  • Wat vond je lastig/leuk? Wat heb je nodig om…
16.50 uur Afronding