Leerkring dementie voor gemeenten

7 februari 2019
9.30 - 13.30 uur
In De Ruimte, Oudegracht 230 aan de werf, 3511 NT Utrecht
Inschrijven

Op donderdag 7 februari 2019 organiseert Dementiezorg voor Elkaar de tweede leerkring Dementie voor Gemeenten. Leren en uitwisselen staan centraal tijdens deze leerkring. Zie hier het verslag van de eerste bijeenkomst.

Waarom is dit belangrijk?

Het aantal mensen met dementie neemt komende jaren fors toe. Zo’n 70% van hen woont thuis. Passende zorg en ondersteuning voor hen is cruciaal, vooral in de beginfase van dementie. Gemeenten spelen daarin een belangrijke rol.  Maar hoe vul je die in, wat zijn de knelpunten, welke voorzieningen bied je als gemeente? Wat kun je betekenen voor mantelzorgers? En hoe werk je samen met de zorgverzekeraar?

Programma 

Julie Meerveld, programmatrekker Dementievriendelijke Samenleving bij Alzheimer Nederland, start met een korte update vanuit de nieuwe mantelzorgmonitor Dementie die net uit is.

Vervolgens nemen vier gemeenten het voortouw om hun ervaringen én hun vraagstuk voor te leggen. Ze geven een korte pitch. Waarna je in twee rondes bij een gemeente aan tafel kunt aanschuiven om door te praten over het vraagstuk en ervaringen.

Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende gemeenten aan het woord:

  • Alkmaar
  • Goeree-Overflakkee
  • Schiedam
  • Smallingerland

 Inschrijven
Inschrijven voor deze kosteloze bijeenkomst kan hier.

Meer informatie: gemeente, zo werk je aan dementievriendelijkheid.