Register wint Computable Award

Het Register Dementiezorg en Ondersteuning, opgezet vanuit het programma Dementiezorg voor Elkaar, heeft de Computable Award 2021 gewonnen in de categorie partnerproject voor de beste ICT-samenwerking.

Computable reikt jaarlijks onderscheidingen uit aan projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en/of omvangrijk zijn, of opvallend presteren. Een vakjury en het publiek bepalen samen wie de winnaars zijn.

Het  ‘Register Dementiezorg en Ondersteuning’ geeft meer inzicht in het gebruik van zorg en ondersteuning door mensen met dementie en hun naasten. Dit wordt gedaan door bestaande gegevens te combineren en te publiceren in een aantal factsheets.

Computable roemt de samenwerking waardoor het Register tot stand is gekomen: ‘Het Register is als onderdeel van praktijkverbeterprogramma Dementiezorg voor Elkaar opgezet door het Nivel, in samenwerking met onder meer Alzheimer Nederland en Vilans en met subsidie van het ministerie van VWS. Op korte termijn moet het uitgebreid worden met nieuwe databronnen. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘Dementiezorg voor Elkaar’ binnen de Computable Awards 2021 te nomineren in de categorie Partnerproject.’

Klik hier voor meer informatie over het Register.

Klik hier voor het bericht op Computable.