Meer podcasts over dementie

Dementiezorg voor Elkaar publiceerde onlangs twee podcasts over casemanagement bij dementie. We ontvingen veel enthousiaste reacties en tips voor meer podcasts, zoals de podcast over Saziye en haar dochter en het Alzheimer Podcast Project.

In de podcasts over casemanagement beantwoordt Kiek Alkemade, casemanager dementie, vragen van Kiyomid van der Veer, adviseur van Dementiezorg voor Elkaar. De gesprekken geven een beeld van het werk van casemanagers en de problemen waar zij mee te maken krijgen. Eén podcast gaat in op het onderwerp vertrouwen opbouwen en de ander over samen beslissen. Waarom een podcast? Casemanagers zijn veel onderweg en zij hebben dan goede gelegenheid om podcasts te beluisteren, zo bleek uit een focusgroep met hen.

Naar de podcasts over casemanagement

Podcast over Saziye en haar dochter

We kregen veel enthousiaste reacties op de podcasts. Uit enkele reacties bleek dat er meer podcasts zijn over dementie. Bijvoorbeeld: Hoe te zorgen voor oudere, niet-westerse migranten met dementie en hun mantelzorgers? Deze podcast, uitgebracht door Pharos, vertelt het verhaal van Saziye, haar dochter Esra en de zorgverleners die hen helpen. In de podcast komen ook een geriater, neuropsycholoog, klinisch psycholoog en een casemanager aan het woord over hun ervaringen in de praktijk.

Naar de podcast van Pharos over Saziye

Alzheimer Podcast Project

In deze serie, uitgebracht door Gerry verhalenBedrijf, komen mensen aan het woord die mogelijkheden zien, ervaren hebben dat het ook anders kan en geloven dat een leven met dementie ook mooi kan zijn. De serie bestaat nu uit 13 afleveringen, met onder andere items over kleinschalige woonvormen, dansvoorstellingen en workshops voor mensen met dementie en ervaringen van bijvoorbeeld een mantelzorger en een logopediste.

Naar de podcastserie van Gerry verhalenBedrijf

Leer meer