Podcasts over casemanagement dementie

In twee podcasts geeft Kiek Alkemade, casemanager dementie, antwoord op vragen van Kiyomid van der Veer, adviseur van Dementiezorg voor Elkaar. De gesprekken geven een goed beeld van het werk van casemanagers en de problemen waar zij mee te maken krijgen. De casemanager geeft ook tips: ‘Doe wat je zegt en beloof alleen wat je kunt waarmaken. En vier de kleine stapjes’.

Aflevering 1: Vertrouwen opbouwen

De eerste podcast gaat over het opbouwen van vertrouwen. Hoe win je het vertrouwen van cliënten, hun naasten en collega-professionals? Kiek Alkemade: ‘Vertrouwen is de basis van de start van het casemanagement. Je gaat met elkaar soms een jarenlang traject aan, dan is het heel belangrijk dat je van elkaar op aankunt.’

Aflevering 2: Samen beslissen

In de tweede podcast komt samen beslissen aan bod. Hoe doe je dat, wie heb je daarbij nodig en wat doe je als de belangen erg uiteenlopen. ‘Probeer op dezelfde golflengte te komen, weet wie je ondersteunt en begeleidt, verdiep je in het levensverhaal, want dan kun je het beste advies en tips geven. Als je weet wie degene is tegenover je, dan is het zoveel gemakkelijker om een volgende stap te zetten,’ adviseert Kiek Alkemade.

Luisteren op je mobiel

Je kunt de podcast op je mobiel beluisteren door te klikken op de button ‘Luisteren in browser’. Je kunt er ook voor kiezen de app ‘SoundCloud’ te downloaden. De gratis versie van deze app biedt mogelijkheden als podcasts opslaan en afspeellijsten maken.

Deel met collega’s!

Beluister de podcasts wanneer je iets anders aan het doen bent, zoals autorijden, fietsen, huishoudelijke klusjes, enzovoorts. Luister en deel de podcasts met je collega’s!

Suggesties?

Heb jij suggesties voor meer podcasts? Dementiezorg voor Elkaar hoort graag jouw ideeën. Stuur je ideeën in op de pagina Podcasts casemanagement.

Leer meer