Video: succesfactor van een dementieketen

Hoe organiseer je goede dementiezorg en ondersteuning in de regio? In dit filmpje zie je hoe een meerjarenplan kan zorgen voor meer betrokkenheid en gedeelde ambitie bij de samenwerkingspartners van een dementienetwerk of -keten.

Netwerk Dementie Noord- en Oost-Flevoland wilde hun netwerk een nieuwe impuls geven en koos als insteek voor het gezamenlijk ontwikkelen van een meerjarenplan. Dit bleek een gouden greep. Het meerjarenplan bracht de partijen dichter bij elkaar en creëerde een urgentie bij samenwerkingspartners om gezamenlijke ambities vorm te geven. John Bos, (bestuurder Woonzorg Flevoland) en Wendela Gort Erbrink (ketencoördinator Netwerk Dementie Noord- en Oost Flevoland), en Tara Koenders (adviseur praktijkverbeterprogramma Dementiezorg voor Elkaar) vertellen in deze video over het traject en de opbrengst:

Ondersteuning bij het meerjarenplan

Sta jij ook voor de uitdaging om een meerjarenplan op te stellen? Dementiezorg voor Elkaar ondersteunt netwerken dementie bij het maken van een meerjarenplan. Zorgverzekeraars vragen de netwerken dementie voor 1 juli 2018 een meerjarenplan in te dienen op basis van de inkoopeisen 2019.  Maak gebruik van de expertise van ‘Dementiezorg voor Elkaar’. Voor het maken van een meerjarenplan bieden we maximaal 20 uur ondersteuning. Denk aan tegenlezen of het (mede) faciliteren van een netwerkbijeenkomst om input op te halen. Wees er snel bij want de deadline is in zicht!

Vraag ondersteuning aan

Hulpmiddelen, tips en tools

Dementiezorg voor Elkaar helpt je op weg bij het schrijven van een meerjarenplan en ontwikkelde diverse hulpmiddelen. Bekijk de voorbeeld-ingrediënten voor een meerjarenplan, een overzicht van richtlijnen en aandachtspunten, schrijftips, een routekaart met wetten en beleidsregels en een tool voor een stakeholdersanalyse. Naar de hulpmiddelen

Lees ook de 7 tips van Netwerk Flevoland Dementie Noord- en Oost-Flevoland voor het maken van een gedragen meerjarenplan.