Laat iemand met dementie niet staan!

Dementie wordt volksziekte nummer 1. We krijgen er dus allemaal mee te maken. Teken daarom de steunbetuiging op laatzenietstaan.nl voor meer begrip en support voor mensen met dementie in de samenleving.

In de nieuwe campagne ‘Laat ze niet staan’ zet Samen dementievriendelijk zich samen met ruim 100 organisaties, 75 AH-filialen en meer dan 150 ambassadeurs in om meer aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. Op laatzenietstaan.nl kunnen mensen online de steunbetuiging tekenen. Na het achterlaten van hun steunbetuiging kun je één of meer van de online trainingen volgen. Bij de AH-filialen en deelnemende organisaties kunnen mensen op locatie de steunbetuiging tekenen.

Dementievriendelijke gemeenten

Hoe groter de steun, hoe sterker het pleidooi bij gemeenten om ook dementievriendelijk(er) te worden. Samen dementievriendelijk wil met deze campagne gemeenten stimuleren om meer begrip, aandacht en betere hulp te bieden aan mensen met dementie. Met de gemeentelijke verkiezingen in maart 2018 in het vooruitzicht is dit hét moment om aandacht te vragen voor een meer dementievriendelijke samenleving!

Over Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS en is, net als Dementiezorg voor Elkaar, onderdeel van het Deltaplan Dementie. De komende jaren wil Samen dementievriendelijk Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.