Campagne ‘Omgaan met dementie op straat’

Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als ze iemand met dementie tegenkomen.  De campagne  ‘Omgaan met dementie op straat’ roept Nederlanders op een gratis online training te volgen zodat je weet hoe je iemand met dementie het beste kunt helpen.

Vanaf 5 februari is de commercial ‘Omgaan met dementie op straat’ te zien op NPO, SBS6, Veronica en Net5. In de video zien we Hans op straat, die even niet meer weet waar hij is. De meeste mensen weten niet precies hoe ze iemand als Hans kunnen helpen.

Gratis online training

De commercial roept Nederlanders op om de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ te volgen. Test je kennis over dementie aan de hand van situaties en leer meer over hoe je kunt helpen. Het volgen van de online training  kost je ongeveer 15 minuten van je tijd.

Volg  de training op samendementievriendelijk.nl

1 op de 5 Nederlanders krijgt dementie

Het is belangrijk om zoveel mogelijk mensen te te stimuleren hun kennis en vaardigheden in het omgaan met dementie te vergroten. 1 op de 5 Nederlanders krijgt dementie en in de toekomst krijgt iedereen hiermee te maken. Roep collega’s, vrienden en familie op om ook mee te doen met de campagne!

Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS en is, net als Dementiezorg voor Elkaar, onderdeel van het Deltaplan Dementie. Samen dementievriendelijk wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Bekijk ook de tips voor omgaan met iemand met dementie