Word een Held op Sokken met Alzheimer SOCKS

Donderdag 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, start de campagne ‘Alzheimer SOCKS’. Een initiatief om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie bespreekbaar te maken. Bestel twee verschillende sokken en steun het onderzoek naar Alzheimer.

1 op de 5 mensen krijgt Alzheimer of een andere vorm van dementie. Toch wordt er veel te weinig over gesproken. Door deze sokken te kopen maak je Alzheimer bespreekbaar. De twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waar mensen met dementie dagelijks mee te maken hebben. De winst komt ten goede van het Alzheimer onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum.  Alzheimer SOCKS roept iedereen op om een selfie met de sokken te delen op social media met de hashtag #HeldOpSokken.

 Modeduo Spijkers en Spijkers

De sokken zijn ontworpen door het Nederlandse modeduo Spijkers en Spijkers. Truus en Riet Spijkers hebben zich laten inspireren door hun eigen ervaringen als eeneiige tweeling en de verwarring die zij als gelijkende zussen oproepen. Volwassenen en kinderen kunnen dit jaar een Held op Sokken zijn. Er zijn ook sokken verkrijgbaar in kindermaten.

Leesboekje ‘Borre en de sokken van oma’

Onderdeel van de campagne is een speciale uitgave van een Borre-boekje. Borre-boekjes stimuleren de leesontwikkeling van een kind. Het boekje ‘Borre en de sokken van oma’ gaat over oma die vergeetachtig wordt en in alle verwarring twee verschillende sokken aandoet.

Sokken bestellen

Iedereen die de Alzheimer SOCKS koopt, steunt direct onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De sokken zijn  verkrijgbaar bij Jumbo-winkels, Jeans Centre en online via de website van Alzheimer Socks  voor €6,99 per paar. Deel je foto’s op Twitter of Instagram met #HeldOpSokken.

Bekijk de website van het VUmc Alzheimercentrum